“De meeste ouders die ik ken zijn erg blij met hun kinderen zoals ze zijn. Ze willen ze wel de handvaten geven om met alles wat MOET om te kunnen gaan, maar ze willen hun kids zeker niet hun bijzondere eigenheid ontnemen. En daar ben jij zo goed in! Dat weten veel te weinig mensen.“

 
     
 

Begeleiding van kinderen

Symptomen

Je kind voelt zich misschien vaak alleen op school. Het heeft vaak ruzie of wordt gepest. Misschien voelt het zich regelmatig niet lekker. Hoofdpijn, buikpijn, duizeligheid...

Het kan ook zijn dat het niet graag naar school gaat omdat het onhandig is, niet stil kan zitten, denkt dat het dom is en bang is om iets verkeerd te doen of te zeggen. Of gewoon omdat het school en huiswerk zó saai vindt.

 

Als ouder ziet u wel dat uw kind veel te vaak moe is, snel en langdurig emotioneel (bang, boos, angstig, somber), zich thuis afreageert door druk te zijn, geen overzicht over de dingen heeft of onzeker is. En de etiketten kent u waarschijnlijk ook wel: dyslexie, dyscalculie, dyspraxie, ADD, ADHD, een stoornis in het autistisch spectrum, hoogbegaafdheid... Maar wat doe je ermee? Hoe leer je jezelf en je kind er (prettig) mee leven? Hoe haal je het beste uit je kind?  

 

Begeleiding

Kom eens met mij praten, want ik kan vast en zeker helpen. Ik kijk en luister goed naar kind en ouder. We doen spelletjes en maken grapjes, je mag alles zeggen wat je belangrijk vindt. En ik zal het kind laten zien dat het veel meer kan en veel meer durft dan het denkt. Als je maar eenmaal weet hoe je het aan moet pakken!

Misschien is één afspraak genoeg, misschien heb je er meer nodig. We gaan in elk geval samen aan de slag: kind, ouders en ik, totdat het goed gaat met jullie.

 

Vizier biedt ook logeeropvang voor kinderen die langduriger begeleiding nodig hebben, bijvoorbeeld bij adoptie of autisme.