Er was eens ......... een lelijk jong eendje  
     
  dat een prachtige zwaan werd  
 

 

 
   “Jij laat zo helder zien wat er gebeurt in zo’n koppie (of volwassen hoofd). Juist als je dat snapt is er een opening om te zoeken naar een andere manier.”  
 

Begeleiding, advies, bijscholing

(Jong)volwassenen / ouders

U kunt bij Vizier terecht als u of uw kind problemen heeft op het gebied van leren en leerstijlen, concentreren, communiceren, opvoeden en persoonlijke balans.

Samen werken we aan het oplossen van het probleem. Soms hebben we daar ook anderen bij nodig. Vizier helpt u dan graag op weg met advies hierover en hulp bij uw zoektocht. Scholen kunnen bijvoorbeeld niet altijd overweg met kinderen die niet functioneren ‘volgens het boekje’. Ik kan dan de leerkrachten van uw kind adviseren over de begeleiding. Of misschien is een andere school beter. En misschien is er andere hulp nodig. Hoe dan ook, ik help u op weg.

 

Vizier geeft ook lezingen en studiedagen die geschikt zijn voor ouders.

Onderwerpen zijn bijvoorbeeld:

  • hoe haal je het beste uit je kind;
  • communicatie en ouderschap;
  • hoe help ik mijn kind met plannen en leren.

Meer lezingen en studiedagen

 

Professionals

Van professionals in onderwijs en (bedrijfs)gezondheidszorg wordt vaak verwacht dat ze een soort duizendpoot zijn. Ze moeten leerlingen of cliënten met allerhande gedrags- en leerproblemen kunnen helpen. Als een ervaren meedenker welkom is dan kunt u bij Vizier terecht. Vizier kan u adviseren over individuele gevallen of over een algemene aanpak van bepaalde problematiek. Dat kan in verschillende vormen:

  • een gesprek met u;
  • aanwezigheid bij een gesprek tussen u en cliënt/ouder/kind;
  • een gesprek of bijscholing voor u en uw collega’s.