“Ik hoef niet altijd met mŪjn ideeŽn te komen. Mijn kind kan heel goed zelf nieuwe oplossingen bedenken!”

 
     
 

“Ik kan me nu beter afstemmen op mijn kind en luisteren in plaats van mijn eigen mening op te dringen.”

 
 

Onderwerpen

Speedcursus voor ouders: Haal het beste uit je kind

Ik hoor van ouders in mijn praktijk dat ze graag beter willen begrijpen hoe hun kind leert. Er is behoefte aan tips hoe je je kind kunt stimuleren en helpen. Deze speedcursus geeft theorie over het brein (ook puberbrein) en leertips, en we doen oefeningen over emotiebeheer en communicatie. Je zult zien dat kennis over zijn functioneren je kijk op het kind verandert. Ruim misverstanden uit de weg! Met andere communicatie haal je het beste in je kind naar boven!

Luisteren naar elkaar, grenzen stellen, conflicten voorkomen of oplossen en doorbreken van vaste reactiepatronen: nieuwe ruimte scheppen voor elkaar.


De maximale groepsgrootte is 4-5 personen, zodat er veel persoonlijke aandacht is en ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Enige voorbereiding is wel gewenst: ik stuur daarvoor van tevoren materiaal toe. Als je vragen hebt kan je die al van tevoren per mail stellen, dan kan ik er tijdens de bijeenkomst zelf op ingaan. We kunnen op de bijeenkomst zelf bespreken of er behoefte is aan een vervolg.

De training start zodra zich voldoende ouders hebben aangemeld. De data worden altijd vastgesteld in overleg. Bijeenkomsten kunnen zowel overdag als 's avonds plaatsvinden.


Agenda

 
Over dit onderwerp staat momenteel geen bijeenkomst gepland. Als u wel geÔnteresseerd bent in een lezing of studiedag hierover, dan hoor ik dat graag via info@inhetvizier.nl!